BestJob - работа в хотели, ресторанти, фабрики, корабиЗАПИТВАНЕ ЗА ВРЪЩАНЕ ДАНЪЦИ
Име, Фамилия:*
E-mail:*
Телефон:*
Държава:*
Щат: /само за САЩ/
Общо заработена сума - Gross Income:*
Федерален Данък - Federal Tax:*
Щатски Данък - State Tax:*
Въпрос:
Запознат съм и съм съгласен с "Политика за защита на личните данни" *
Код за
проверка: *
captcha  

Връщане на данъци


Всичко, което трябва да знаете за връщането на данъци от САЩ


Всяко лице, което е участвало в трудово правоотношение на територията на USA, е длъжно да подаде данъчна декларация за периода, както и да внесе дължимия данък в в хазната. Това се отнася за всички лица, пребиваващи в USA, независимо от вида на техния работен статус (вида на визата). В случаите, когато лицето получава възнаграждението си от своя работодател, данъците се удържат авансово и в последствие, в зависимост от техният вид, се внасят в съответното ведомство. След приключване на фискалната година данъчните служители разглеждат подадената данъчна декларация и преценяват в какъв законен размер може да възстановят авансово платения данък. По-надолу са изброени и описани различните видове данъци.


FEDERAL TAX
Федералният данък е еднакъв по размер във всички щати на САЩ. Неговият размер се приема ежегодно от конгреса и е съобразен с общата фискална политика на държавата. Този вид данък е задължителен за всички физически и юридически лица, извършващи дейност на територията на САЩ. Всички дейности, свързани с федералният данък, се извършват от единна данъчна администрация (IRS). Събиранията и плащанията по този данък се извършват от федералния бюджет.


STATE TAX
Този данък е различен за всеки отделен щат. В повечето случаи щатският данък е с по-нисък размер от федералния. Има и щати, в които не се дължи щатски данък (напр. Аляска). Ставката за този вид налог се определя от законодателния орган на всеки щат. Щатският данък е задължителен за всички, независимо от техния статус на пребиваване в САЩ.


SOCIAL SECURITY & MEDICARE TAX
Този вид данъци са така наречените социални и медицински осигуровки. Приходите от тях постъпват във федералния бюджет, а техният размер е еднакъв за всички щати. Тези два вида данъци са задължителни за всички, освен чужденците със студентски статус. В някои случаи този вид удръжки биват наричани "FICA".


LOCAL TAX
Размерът на този вид данъци се определя от местния административен орган. Тези налози са невъзвращаеми (освен от New York).


REGULAR TAX REFUND е най-широко използваната услуга за връщане на данъци. Чрез нея ние ви предлагаме да възстановите авансово платените от вас федерални и щатски данъци в максималният допустим от закона размер. Комисионните по извършване на услугата са следните - 8% от общия размер на възстановените ви данъци и $19 такса за обработване на
оригиналния чек от Американските данъчни служби (IRS) за всеки отделен данък (FEDERAL; STATE). Нормалният срок за извършване на тази услуга е 10-12 седмици за възстановяване на федералния данък и 12-16 седмици за възстановяване на щатския от момента на получаване на всички необходими данни и документи.
Предварително правим калкулация на сумите, които ще получите, и след вашето одобрение започва движение по цялата процедура за въстановяване на данъците.


Документите, които трябва да ни предоставите:

  • Копие на последен чек от всеки един работодател или W2 форма
  • Копие на международен паспорт
  • Копие на Visa
  • Копие на Social security number
  • Копие на DS 2019

Моля, попълнете формата на запитване и ние ще се свържем с Вас, или заповядайте на място в нашия офис!
 
BestJob - работа в хотели, ресторанти, фабрики, кораби офис Варна 
бул Цар Освободител 19а ( срещу входа на ИУ-Варна)
мобилен: 0899 059 733 
e-mail: d.konukova@bestjob.bg
e-mail: p.georgiev@bestjob.bg2022, Всички права запазени. Връщане на данъци
Политика за защита на личните данни